Tisková zpráva, 5.9.2016

Charitativní projekt „Podpořme Arpidu s chutí“, který se koná 23.9.2016 v prostorách centra Arpida, se snaží získat finanční prostředky k nákupu rehabilitačních přístrojů a pomůcek potřebných pro nový unikátní terapeutický koncept TheraSuit v centru Arpida. Jednou z důležitých součástí tohoto konceptu je "kosmický" oblek, který byl původně vyvinut pro kosmonauty, aby zamezil poškozování svalů jejich pohybového systému (svalová atrofie, osteoporóza) z důvodu snížené gravitace při dlouhých pobytech ve vesmíru. Následně našel využití i v civilní sféře, jako rehabilitační cvičební jednotka  s pružnými lany, která  umožňuje polohování klienta, jeho stabilizaci v sedu i ve stoje, cvičení na lůžku, chůzi na pásu apod. Tento oblek umožňuje nechodícím pacientům rovnoměrně rozložit zátěž v jednotlivých kloubech, aktivovat lépe svalové souhry v těle s výhledem dosažení vyššího lokomočního stádia. Chodícím klientům nabízí koncept TheraSsuit zlepšení rovnováhy ve stoji a chůzi a napomáhá tak k dosažení plné samostatnosti v běžných denních činnostech.

„Podpořme Arpidu s chutí“ si klade za cíl představit tento oblek a získané finance použít k jeho nákupu. V průběhu akce návštěvníci ochutnají degustační menu, složené ze světových gastronomických specialit, připravené předními českobudějovickými restauracemi,“ přiblížil ředitel Arpidy Marek Wohlgemuth. Hlavním partnerem tohoto projektu je Gastrofest České Budějovice.

KONTAKTY A ODKAZY:

www.arpida.cz

www.arpida.cz/arpida-s-chuti

Naši hlavní partneři

Statutární město České BudějoviceJihočeský kraj Rottary       anauk   logo cz-01 1  borovka new

Arpida centrum pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením, o.s.

Centrum ARPIDA, z.ú.
U Hvízdala 1402/9